افت قیمت ماشین تصادف کرده چقدر است؟
اگر دچار تصادف با خودروی خود شده باشید، هر گونه صدمه به بدنه و یا موتور و شاسی های آن موجب افت قیمت خودرو می گردد. با توجه به شدت ضربه و وسعت آسیب دیدگی و اینکه کدام قسمت از خودرو دچار ضربه شده باشد، درصد افت قیمت ماشین تصادفی متفاوت خواهد بود.
اگر قصد فروش خودروی تصادفی خود را دارید خریدار ماشین تصادفی منصف گزینه ی مناسبی است.
چه مواردی موجب افت قیمت ماشین می شود؟
به طور کلی موارد مختلفی در درصد نهایی افت قیمت برای یک خودرو موثر است که از جمله آنها میتوان به سن ماشین، سلامت فنی، کیلومتر طی شده، بیمه خودرو، دارا بودن آپشن های کارخانه، تصادفی بودن و شدت ضربه وارده، رنگ شدگی، نوع رنگ خودرو و شرایط کلی اتاق خودرو اشاره کرد.
در این بین تصادفی بودن ماشین، افت قیمت بیشتری را برای خودرو لحاظ کرده و هر چه شدت ضربه تصادف و آسیب های ناشی از آن بیشتر باشد، افت قیمت بیشتری را نیز شاهد خواهیم بود.
درصد افت قیمت ماشین در تصادفات
با توجه به اینکه شدت ضربه خودروی مورد نظر در تصادف چقدر بوده است و از همه مهمتر به کدام قسمت ماشین آسیب وارد شده باشد، دارای درصدهای متفاوت در افت قیمت ماشین تصادفی خواهد شد. این مبلغ با توجه به تورم سالانه دارای تفاوت هایی بوده و هر سال جدول قیمت متفاوتی توسط بیمه مرکزی منتشر میگردد.
نوع خسارت | درصد افت قیمت |
آسیب به گلگیرهای جلو و درب ها | حدود 4 درصد |
آسیب به شاسی
آسیب به سینی بغل شاسی |
5 درصد |
آسیب به سقف ماشین | 10 درصد |
آسیب به کلاف ها( ستون های سقف) | 5 درصد |
آسیب به بدنه و رنگ شدگی کامل | 60 درصد |
بیشترین افت قیمت در تصادفات شامل چه آسیبی است؟
در تصادفات سنگین که موجب آسیب به کل بدنه و رنگ شدن کامل آن شود، دارای افت قیمتی معادل 60 درصد از قیمت ماشین خواهد بود. همچنین اگر شدت ضربه به نحوی شدید باشد که به شاسی ها و سینی آن آسیب وارد کند، نیز دارای بیشترین مقدار از درصد افت قیمت خودروی تصادفی را شامل می شود. اگر خودرو به گونه ای تصادف کند که منجر به چپ شدن و آسیب به سقف و ستون گردد و هر قسمت از بدنه ماشین تعویض گردد ،نیز دچار افت قیمت زیادی خواهد بود.
سازمان مسئول در پرداخت افت قیمت ماشین
اگر دچار حادثه و تصادفی شدید که منجر به افت قیمت در خودروی شما شد، باید بدانید که مسئول مستقیم در پرداخت هزینه های افت قیمت ماشین تصادفی بر عهده بیمه شخص مقصر حادثه است. اگر سطح تصادف پایین بوده و خسارت چندانی را در بر نداشته است و میزان خسارت نیز حدود زیر 20 میلیون تومان بوده، بهتر است وارد مراحل قانونی نشده و به صورت توافقی آن را حل و فصل نمایید.
در مواردی که سطح خسارت بالاتر از این مبلغ باشد، فرد میتواند با مراجعه به شورای حل و اختلاف خسارت خود را دریافت کند.
البته برخی از شرکت های بیمه از پرداخت این خسارت سر باز زده و آن را بر دوش مقصر حادثه می اندازند که طبق قانون فرد مقصر میتواند از شرکت بیمه شکایت کرده و مطالبه خود را در این خصوص دریافت نماید.
برای دریافت افت قیمت ماشین در تصادفات به کجا مراجعه کنیم؟
اگر طرفین حادثه بر سر میزان خسارت به توافق نرسند و یا مبلغ مورد نظر از 20 میلیون تومان فراتر رود، فرد زیان دیده با مراجعه به شورای حل اختلاف محل تصادف می تواند به ارزیابی میزان خسارت و افت قیمت ماشین خود بپردازد.
پس از تعیین دقیق کارشناسی مبلغ افت قیمت ماشین تصادفی، برای مراحل و نوع پرداخت طرفین می بایست به شورای حل اختلاف مراجعه نمایند. دقت داشته باشید که شورای حل اختلاف در پرداخت مبلغ خسارت زیر 20 میلیون تومان موظف به رسیدگی و پیگیری بوده و در خسارت های بالاتر مرجع ذیصلاح برای رسیدگی به نحوه و میزان پرداخت خسارت، دادگاه خواهد بود.
آیا دریافت غرامت افت قیمت ماشین دارای محدودیت زمانی است؟
معمولا برای شکایت و انجام روندهای قانونی دریافت خسارت افت قیمت ماشین دارای محدودیت زمانی نیست و فرد زیان دیده میتواند در نزدیکترین زمان مقتضی برای انجام روال قانونی مراجعه کند. البته باید دقت داشته باشید که به علت نیاز مبرم در انجام کارشناسی و داوری تصادف و تعیین مقصر و میزان خسارت نباید زمان زیادی از حادثه تصادف گذشته باشد تا بتوان میزان آسیب ها به خودرو را اثبات کرد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو
برای صرفه جویی در زمان خود هنگام مراجعه به شورای حل اختلاف و درخواست کارشناسی برای میزان خسارت وارده به خودرو و میزان افت قیمت ماشین تصادف کرده خود سعی کنید حتما مدارک ذیل را به همراه داشته باشید تا بتوانید طرح شکایت خود را سریعتر به ثبت برسانید:
- مدارک شناسایی مالک ماشین
- مدارک خودرو و بیمه نامه آن
- گزارش پلیس
- کروکی از صحنه تصادف
نکته: در مواردی که از صحنه تصادف کروکی وجود ندارد، دادگاه و یا شورای حل اختلاف با توجه به توضیحات شاکی و مقصر به رسم کروکی می پردازد که ممکن است خلاف واقع باشد.
نکات مهم در زمینه خسارت های ناشی از افت قیمت ماشین
- سعی کنید در صحنه تصادف از کارشناس حاضر بخواهید حتما به رسم کروکی بپردازد.
- مسئول پرداخت خسارت ناشی از افت قیمت ماشین تصادفی شرکت بیمه فرد مقصر بوده و در صورت عدم پرداخت آن توسط بیمه، مقصر می تواند از بیمه شکایت نماید.
- بهتر است خسارت ناشی از افت قیمت را طرفین حادثه در محل و به صورت توافقی رد و بدل نمایند.
- برای دریافت خسارت های غیر توافقی می توانید به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و به ثبت شکایت بپردازید.
- خسارت های با افت قیمت کمتر از 20 میلیون تومان در شورای حل اختلاف و بالاتر از این مبلغ در دادگاه رسیدگی می گردد.
- درصد افت قیمت ماشین با توجه به شدت ضربه و قسمتی از خودرو که به آن ضربه وارد شده است، تعیین می گردد.
مروری بر مطلب
درصد پرداخت خسارت ناشی از افت قیمت ماشین تصادفی با توجه به نوع ضربه و شدت آن و محلی که به آن آسیب وارد شده است دارای مقادیر متفاوتی است و طبق نظر کارشناس مربوطه تعیین می گردد. بیشترین مبلغ ناشی از افت قیمت مربوط به آسیب دیدگی بدنه و رنگ شدگی کامل آن است.
پرسش و پاسخ 0
بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!
ارسال دیدگاه