چگونه بفهمیم ماشین چپی هست یا تصادفی ست؟

چگونه بفهمیم ماشین چپی هست یا تصادفی ست؟

امروزه به دلیل بالا رفتن هزینه‌های مربوط به خرید خودرو، اکثریت افرادی که قصد خرید خودرو را دارند سعی می‌کنند تا ماشین‎های دست دوم را برای خرید انتخاب کنند. ماشین‌های دست دوم در واقع خودروهای بدون حادثه هستند.

عده‌ای هم به سراغ خرید خودرو تصادفی می‌روند و یا اینکه خودروهای تصادفی که تعمیر شدند را خریداری می‌کنند. ولی یک نوع خودرو دیگری هم به نام خودروهای چپی وجود دارد که قیمت و ارزش کمتری را در مقایسه به بقیه قیمت‌ها دارند.

در این پست قصد داریم تا به تشخیص ماشین چپی یا تصادفی و بپردازیم تا مبادا شما خودروهای چپی را به عنوان خودرو دست دوم سالم خریداری کنید!!

به چه خودروهایی چپی گفته می شود؟

شاید مهم‌ترین سوالی که اینجا برای ما پیش می‌آید این است که به چه خودروهایی چپی گفته می شود؟! در واقع همانطور که احتمالا شما نیز از اسم آن توانستید حدس بزنید، به همان خودروهای تصادفی، خودرو چپی می‌گویند؛ با این فرق که در زمان تصادف، دچار آسیب و خسارت‎های بیشتری شده یا واژگون شدند.

در خودروهای چپی، در واقع آسیب‌های زیادی به بخش شاسی، سقف و ستون وارد می‌شود که همین آسیب‌ها می‌تواند هزینه‌های زیادی را به جهت تعمیر، برای خودروهای تصادفی به همراه داشته باشد. حتی اگر شما اقدام به تعمیر خودروهای چپی کنید هم، احتمالش وجود دارد که مجددا مشکلات مختلفی را از همین بخش‌ها، مشاهده کنید.

 

۵ روش تشخیص ماشین تصادفی یا چپی

در اولین مرحله از تشخیص ماشین چپی یا تصادفی، ما توضیح دادیم که چرا نباید به سراغ خرید خودروهای تصادفی برویم؛ ولی در بسیاری از مواقع نیز فروشنده‌ها، اقدام به فروش خودروهای چپی به جای خودروهای دست دوم یا تصادفی می‌کنند؛ به همین جهت نیاز است که شما به عنوان خریدار، با یکسری نکات مربوط به تشخیص ماشین تصادفی و چپی آشنا باشید.

البته در گذشته، مراحل تشخیص خودروهای تصادفی و چپی زیاد سخت نبود و با یک نگاه ساده می‌توانستید تا متوجه این موضوع شوید؛ ولی امروزه روش‌های مدرن و جدیدی برای تعمیر خودروهای چپی و تصادفی وجود دارد که همین موضوع باعث شده تا تشخیص خودروهای چپی و تصادفی با خودروهای سالم کمی سخت شود.

در ادامه این بخش، 5 روش تشخیص ماشین تصادفی یا چپی را به شما توضیح می‌دهیم:

۱. به سقف خودرو توجه کنید.

اصلی‎ترین نکته‌ای که می‌تواند به تصادفی بودن یا چپی بودن خودرو اشاره کند، مربوط به سقف آن است؛ قطعا در حین تصادف، سقف مورد آسیب قرار می‌گیرد و برای همین، صاحب ماشین نیز باید برای تعمیر سقف، یا آن را تعویض کند و یا اینکه سقف را رنگ بزند.

برای همین شما باید به عنوان خریدار، ابتدا سقف ماشین را بررسی کنید و در صورت رنگ شدگی یا تعویض، از خرید آن خودداری کنید.

 

2. رنگ تمام بدنه با رنگ اصلی و فابریک کارخانه متفاوت است.

دومین نکته برای اینکه بتوانید خودروهای تصادفی یا چپی را تشخیص دهید، باید رنگ خودرو را بررسی کنید و ببینید که آیا رنگ فابریک کارخانه است یا نه!

قطعا خودروهای تصادفی یا چپی، برای اینکه به یک رنگ یکدست در کل بدنه برسند، نیاز به رنگ دارند که قطعا این رنگ نیز با رنگ فابریک کارخانه فرق می‌کند. برای تشخیص این رنگ هم نیاز نیست که کار خاصی انجام دهید و با یک بررسی ساده، می‌توانید بفهمید که رنگ این ماشین اصلی است یا نه!

 

3. خطوط، درزها و تمام قطعات را بررسی کنید.

خطوط، درزها و تمام قطعات را بررسی کنید.

همانطور که در بالاتر هم به شما توضیح دادیم، خودروها در صورت تصادف یا واژگون شدن، آسیب‌های مختلفی به بخش‎های ستون، سقف، بدنه و … وارد می‌شود که البته این آسیب‌ها فقط محدود به همین بخش‌ها نمی‌شود. چون بخش‌های دیگر خودرو نیز به مانند داشبورد، کاپوت و … نیز آسیب می‌بینند که قطعا یا نیاز به تعمیر یا تعویض دارند.

برای همین باید در زمان بررسی خودرو و تشخیص اینکه آیا خودرو چپی است یا نه، درزهای و تمام قطعات را بررسی کنید. بگذارید یک مثال برای شما بزنم تا منظور من را بهتر متوجه شوید؛ برای مثال اگر خودرو تصادفی، آسیب‌هایی را در بخش ستون دیده باشد، صاحب خودرو نمی‌تواند تا آن را تعویض کند و باید حتما خودرو را به نزد یک صافکار برده و اقدام به تعمیر ستون خودرو کند.

در صورت تعمیر ستون نیز، درزهایی ایجاد می‌شود که پیدا کردن آنها می‌تواند نشان دهنده چپی بودن یا تصادفی بودن خودرو باشد.

 

4. به شاسی های خودرو دقت کنید.

همه شاسی خودروها، در یک حالت تنظیم شده خاصی هستند؛ وقتی که خودرو شما تصادف می‌کند، عملا باعث می‌شود تا فشارهای متفاوتی به بخش‌های مختلفی از خودرو شما وارد شود که یکی از این بخش‌ها مربوط به شاسی خودرو است. وقتی هم که به شاسی خودرو فشار وارد شود، قطعا از حالت عادی و استاندارد خودش خارج می‌شود.

پس می‌توان گفت که تنظیم نبودن شاسی یکی از روش‌های تشخیص ماشین چپی یا تصادفی است.

 

5. تولید صداهای اضافی

هر خودرویی در صورت تصادف، با مشکلات مختلفی در بخش‌های متفاوتی از خودرو رو به رو می‌شود که یکی از آنها مربوط به جلوبندی خودرو است که قطعا مشکلات مختلفی را در بخش لاستیک‌ها پیدا می‌کنید.

چون لاستیک خودروهای چپی، از حالت استاندارد خودشان خارج می‌شوند که در نتیجه باعث ساییده شدن می‌شود.

همین ساییدن لاستیک باعث می‌شود تا خودرو شما در زمان رانندگی، سر و صداهایی اضافی داشته باشد که با مشاهده آنها می‌توانید بفهمید که خودرو مدنظر شما تصادفی یا چپی است.

معایب ماشین چپی چیست؟

تا به اینجا ما مراحل تشخیص ماشین چپی یا تصادفی را به شما توضیح دادیم و همچنین گفتیم که چرا این مراحل باید برای هر خریداری مهم باشد. ولی نگفتیم که معایب ماشین چپی چیست؟! در ادامه این بخش قصد داریم تا معایب ماشین‌های چپی را به شما معرفی کنیم:

  •       امنیت کمتر راننده و سرنشینان
  •       باعث هزینه‌های بیشتر در آینده می‌شود.
  •       هر آسیب کوچکی به خودرو چپی، می‌تواند باعث ایجاد خسارات زیادی شود.
  •       احتمالا اوراقی بودن خودروهای چپی بسیار بالاست.

 

آخرین مقالات

پرسش و پاسخ 0

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *